Skip to content

Zbog tetovaža na licu Sven Marquardt nije pušten u klub

Čovek koji se s pravom smatra jednim od najopakijih upravnika na svetu, Berghainova ikona Sven Markuardt nedavno je na svojoj koži doživeo iskustvo za kakvo se u slučaju brojnih nadobudnih rejver često pobrine on sam – nisu mu dozvolili da uđe u klub! Sve se dogodilo u Sidneju gde je domarima na ulazu izgledao vrlo sumnjivo zbog tetovaža na licu. Vlasnik kluba se kasnije izvinio, ali i dodao da na sopstvenom putovanju u Berlin nije uspeo da uđe u Berghain. Pa, rezultat je verovatno nerešen.

O svemu ovome Markuardt je govorio u intervjuu u okviru prezentacije svoje izložbe koju je vodio Sebastian Preuss u Galerie Deschler. Reč je o seriji fotografskih portreta muzičara sa svetske elektro scene koji je pod nazivom „Pack“ izložen u galeriji u berlinskoj ulici Auguststraße. Većina pomalo morbidnih crno-belih fotografija napravljena je u Svenovom kraljevstvu, klubu Berghain.

Međutim, Markuardt fotografiše ne samo muzičare već i druge motive, a gore pomenuti (ne) incident zaglavljivanja na ulazu u klub dogodio se tokom njegove šestonedeljne umetničke rezidencije u Sidneju, gde ga je pozvao australijski ogranak Gete-instituta. Fotografišući na sunčanim plažama u Sidneju, smatrao je da je sve previše svetlo i sunčano za njegov rad, ali onda ga je spasila neočekivana duga tronedeljna kiša.

Berliner je iskoristio priliku da fotografiše smrznute surfere na plaži dok su izlazili iz iznenada prehladnog mora. Kaže da je uživao izdaleka, jer mu nije palo na pamet da uđe u Australijsko more.

Inače, koga i zašto Sven Markuardt pušta u Berghain možete saznati OVDE.

Izvor: Klubikon.com