Skip to content

TIME:CODE nas je opet iznenadio i otvorio širom vrata Specijalnog rezervata prirode “Uvac” rame uz rame sa dvojcem Phil & Dansmore

Specijalni rezervat prirode „Uvac“ zaštićeno je prirodno dobro od velikog značaja. Nalazi se u jugozapadnoj Srbiji, smešteno između planine Zlatar na jugozapadu i planine Javor na severoistoku. Rezervat zauzima 7543 ha nadmorske visine od 760m do 1322m.

Glavna morfološka karakteristika rezervata je dolina kanjona reke Uvac, uključujući doline njenih pritoka. Posebna vrednost kanjonskih delova rečne doline su krivudavi meandri.

Raznolikost netaknutih staništa, prisustvo endemičnih, retkih i ugroženih vrsta flore i faune imaju poseban značaj u smislu očuvanja biološke raznolikosti i geodiverziteta, a i po sebi u smislu razvoja i promocije turističkog potencijala rezervata.

Najvažnija i zaštićena zivotinjska vrsta je beloglavi sup, jedna od dve vrste orlova koja se i dalje gnezdi u Srbiji. Beloglavi supovi predstavljaju drzavni simbol i ujedno su najveća atrakcija u rezervatu.

Ovog puta Phil & Dansmore nam iz Beograda donose svoj specifičan zvuk kao spoj techno i ambientalne muzike koji savršeno odgovara ovom magičnom mestu. Kako sami kazu muziku ne vole da dele na žanrove već na osećaj koji ta muzika izaziva.

TIME: CODE je muzički projekat posvećen organizovanju i snimanju koncerata na jedinstvenim i istorijskim lokacijama u cilju promocije istorijske i kulturne baštine regiona a i dosta šire. To postižu kreiranjem impresivnih videa kao fuzije artista i njihove muzike sa jedne strane i veličanstvenih znamenitih kulturnih dobara sa druge strane.

Znamo da bi mnogi od vas voleli da budu deo svakog njihovog događaja uživo ali ovog puta ćemo pratiti live premijeru na njihovom Facebook profilu i sigurno smo da će nas ostaviti bez daha:

Premijera je zakazana za 21.05. u 19 časova po srednjeevropskom vremenu. Naš savet je da  podesite vaše časovnike, internet konekciju i pratite live streaming jer nas očekuje muzičko putovanje kroz prirodne lepote.

Hajde da se prisetimo kako su to do sada radili:

Kako bi bili u toku sa narednim događajima pratite njihov Instagram profil i prijavite se na TIME:CODE membership listu: