Skip to content

Solomun na novom singlu “Kreatur der Nacht” postao panker

Vraćanje u pankerske i novovalne osamdesete godine prošlog veka odvešće nas u dvadesete godine novog veka

Jedan od najpriznatijih elektronskih majstora današnjice, bosansko-njemački DJ Solomun nastavlja najavljivati novi album zakazan za proljeće sljedeće godine. Nakon uvodnog singla “Home” prošlog mjeseca, na tržište je upravo sletio i novi singl evokativnog naslova “Kreatur der Nacht”, praćen iznimno moćnim spotom u režiji slavnog Fatiha Akina.

Objavljen na Solomunovoj novoj etiketi NINL ovaj je singl inspiriran neočekivanim žanrom – punkom, a stvoren je u suradnji s njemačkim indie-rock bendom Isolation Berlin. “Kao dijete osamdesetih želio sam stvoriti traku ovoga specifičnog ugođaja već duze vrijeme, a koja bi se poigravala punkom i novovalnim nasljeđem tog vremena”, objasnio je Solomun ovaj iznenađujući autorski izlet.

Spajanjem grungea i agresivnog duha osamdesetih godina s rafiniranim tehnikama moderne elektronike Solomun je, malo je reći, itekako uspio u svojoj namjeri, koje su dodatno ugođajno podebljane mračnim spotom punim pankerske ikonografije i prizora grada u industrijskom beznađu.

Izvor: Klubikon.com