Skip to content

Richie Hawtin se uz novi EP nakon 20 godina vraća plesnom podijum!

EP “Time Warps” biće prvo izdanje izdavačke kuće From Our Minds, svojevrsnog produžetka Hawtinove kultne izdavačke kuće Plus 8.

Legendarni Richie Hawtin sutra, u petak 27. novembra, nakon dugog čekanja konačno izbacuje svoj novi EP namijenjen plesnim podijumima. “Time Warps” tako će stilom i pristupom naslijediti “Minus Orange” iz sad već i pradavne 1999. godine, a bit će to prvo izdanje etikete From Our Minds, svojevrsnog produžetka Hawtinove kultne etikete Plus 8

Malo ko se u svijetu techna može mjeriti s Hawtinom po uticaju i doprinosu sceni, a nakon decenije muzike koju je objavljivao pod pseudonimima Plastikman ili F.U.S.E. te koju je kurirao na etiketama kao što su M_nus, Plus 8 ili Probe sada se vraća klubu s dvije dugometražne trake. Ukupnog trajanja od preko 30 minuta, “Time Warps” kanalizira iskrivljenu percepciju protoka vremena kakva je svakako obilježila godinu na izmaku.

Uz naslovnu traku, na izdanju se nalazi i njen alternativni mix “Time Stands Still”, a EP će se sljedećeg mjeseca pojaviti i na vinilu. Video za “Time Warps” Hawtin je snimio s dugogodišnjom suradnicom Barbarom Klein.