Skip to content

Moby je bukvalno jeo ecstasy za doručak

Nakon “Porcelain: A Memoir” iz 2016., Moby za sljedeću godinu najavio svoje druge memoare “Then It Fell Apart”

Legendarni elektronski majstor Moby i izdavačka kuća Faber Social upravo su najavili kako će sredinom sljedeće godine objaviti Mobyjevu drugu memoarsku knjigu “Then It Fell Apart”, nastavak djela “Porcelain: A Memoir” iz 2016. godine. Moby je na svom Twitter profilu knjigu najavio kao putovanje u mračno srce slave s demonima koji se skrivaju iza blještavila životnog stila celebrityja. Prva je knjiga pratila njegov život na njujorškoj rave sceni do objavljivanja albuma “Play”, a ova će priču nastaviti opisivanjem onoga što je uslijedilo.

“U ljeto 1999., Moby je objavio album koji je označio milenij, ‘Play’. Kao i drugi albumi koji su definirali generacije prije njega, i ‘Play’ je bio sveprisutan i katapultirao je Mobyja u svjetsku slavu”, dio je službenog press releasea Fabera, koji će knjigu na tržište izbaciti 11. Juna2019. godine. “Odjednom se počeo družiti s Davidom Bowiejem i Louom Reedom, Christinom Ricci i Madonnom, uzimao je ecstasy za doručak (uglavnom), pio litre votke (svaki dan) i spavao sa supermodelima (neredovito). Bio je to režim koji nije mogao izdržati. I onda se sve raspalo.” Ta je zadnja rečenica – onda se sve raspalo – zapravo i naslov knjige, “Then it Fell Apart”.

Uz ovo simboličko čišćenje svoga života, Moby se u posljednje vrijeme bavi i doslovnim sređivanjem svojih ormara i garaža pa je tako na aukciji nedavno odlučio prodati i svojih 200 ultrarijetkih ritam mašina.

Izvor: Klubikon.com