Skip to content

MDMA rješava sve ljubavne probleme

Dr. Brian Earp objavio znanstveni rad “Psihodelilčno podizanje raspoloženja”

Polusintetička psihoaktivna droga MDMA, čije ime asocira na lude noćne provode, na dobrom je putu da nakon tri decenija ilegalnosti bude plasirana i vraćena na tržište legalnim putem u obliku lijeka.

U nedavno objavljenom naucnom radu naslova “Psihodelilčno podizanje raspoloženja”, doktor Brian Earp bavi se terapijama provođenim 80-ih godina koje su bile namijenjene parovima u problematičnim vezama, gdje su pacijenti kao ključnu supstancu za spas njihovih veza koristili tada u potpunosti legalan MDMA.

Dr. Earp je k tome izjavio da bi uz pomoć “zloglasnih” ecstasy tableta mogao bez problema povratiti izgubljenu otvorenost između partnera. U svom radu navodi da su parovi koji su se zajedno podvrguli terapiji redovito izjavljivali da svoju vezu temelje mnogo više na ljubavi i povjerenju nego na strahu i sumnji”.

U magazinu Journal of Psychoactive Drugs iz 1998. godine opisana je metoda provođenja MDMA ljubavneterapije u prvoj deceniji 80-ih godina. Rezultati su bili zapanjujući: od 80 pacijenata čak njih 90 posto naglasilo je da osjeća više ljubavi prema svojim partnerima za vrijeme terapije!

U toku je i testiranje supstance MDMA kao lijeka za PTSP koje ulazi u svoju II fazu ispitivanja, a dosadašnji rezultati su više nego ohrabrujući!

Izvor: Klubikon.com