Skip to content

Lončar: U roku od 48h odluka o zabrani okupljanja

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da je Krizni štab na sednici razmatrao mere protiv epidemije koronavirusa i analizirao popunjenost kapaciteta bolnica i dodao da će u narednih 48 sati biti doneta odluka da li će se menjati trenutno važeća odluka o zabrani okupljanja do 500 ljudi na jednom mestu. Kaže i da se bolnica “Dragiša Mišović” vraća u “kovid režim rada”, preneo je N1.

Govoreći o merama za Beograd, Lončar je rekao da je od utorka u 6h u Beogradu obavezno nošenje maski u zatvorenom prostoru, uključujući i gradski prevoz.

“U narednih sedam dana sve raspoložive inspekcije će to kontrolisati i praviti evidenciju. Prvih sedam dana nećemo kažnjavati, kada prođe taj period, ako ne budemo imali rezultate, bićemo prinuđeni i da kažnjavamo. Premijerka Ana Brnabić će razgovarati sa odgovornima u tržnim centrima i stadionima, da im objasni da je sprovođenje ovih preporuka na njima. Dakle, možete da privređujete, ali postoje uslovi pod kojima se to radi”, naglasio je Lončar.

O važećoj zabrani okupljanja za više od 500 ljudi, ministra kaže da je na sednici Kriznog štaba dogovoreno da se u roku od 48h urade sve analize i donese odluka.

“Izaći ćemo sa odlukom i za okupljanja na otvorenom i u zatvorenom prostoru”, rekao je.