Skip to content

Ipak će biti sezone na Ibizi?

Španski premijer Pedro Sánchez najavio je da će se zemlja ponovno otvoriti stranim turistima od jula. Sánchez je potaknuo strance da krenu s planiranjem odmora u Španiji, uz poruku da je toj zemlji potreban turizam, a turizmu je potrebna sigurnost ponude odredišta. ”Jamčimo da turisti neće riskirati, niti će donijeti bilo kakav rizik našoj zemlji”, poručio je. Za sve ljubitelje partyja to znači da se za turiste otvara i Ibiza.

Do sada su se svi koji su ulazili u Šapnjolsku iz inostranstva, uključujući i španjolske državljane, morali samoizolirati na 14 dana. Nejasno je hoće li ta mjera biti na snazi i dalje, tokom jula.

Uoči ove izjave španskog premijera, već se najavljivala mogućnost otvaranje Ibize za turiste a ova je njegova izjava samo potvrdila tu mogućnost. To sad znači da se klubovi mogu početi pripremati za ponovno otvaranje. Naime, klubovi na Ibizi, poput Ushuaïe i Hï, otkazali su sve svoje planirane evente za maj i jun.

Kazališta, koncerti, klubovi i barovi u Španiji moći će se otvoriti, ali s kapacitetom rada od 30%. Predstave i koncerti mogu se početi održavati već od sutra, 25. maja, a klubovi i barovi moraju sačekati 8. jun za početak rada.

Inače, ova najava Pedra Sáncheza dolazi nakon demonstracija pristaša krajnje desne stranke Vox, koji su protestvovali protiv strogih mjera koje je poduzela španska vlada uslijed pandemije koronavirusa. Iz Voxa su optužili Sancheza, koji pripada španskoj Socijalističkoj radničkoj stranci, da provodi mjere koje su dovele do “nezaposlenosti i bijede”.

Izvor: MixMagAdria.com