Skip to content

Intervju: Dosia

Razgovarali smo sa BiH Dj/Producentom Flojd Covicem (Dosia) o njegoj nedavno izdatoj traci “Soul Delerict” kao i planovima za predstojecu godinu.

Nedavno si izdao traku za Black Square Recordings koju vodi Bjeloruski DJ/Producent Gene Karz, kako je došlo do te saradnje?

 Za početak pozdrav svima.Radio sam dosta vremena na novom EP i odlučio sam da tu traku (Soul Delerict) izvadim iz EP-a jer nije se dovoljno uklopila s ostalim trakama i pošaljem ju Gene Karzu. On mi je odgovorio na mail da ostavim svoje kontakte i da mu se svidja traka. Zatim dan dva kasnije kontaktirao me je na Whats App i rekao mi da želi da je izda na njegovu poznatu V.A Berlin Calling Kompilaciju. I to je sve, tu sam medju Bjelorusima 🙂 

Šta se kuva u tvom studiju i kakvi su tvoji planovi za ovu godinu? 

Kod mene se svakodnevno radi puno radno vrijeme i uvijek kuvam nešto. Jednostavno se budim s novim idejama koje želim prenijeti na DAW. Pokušavam da što manje traka izdam ali kvalitetnijih. A ostali planovi za ovu godinu su veliki, samo ako ova situacija aa covid19 me ne zaustavi. Vec imam jedan spreman EP, čekam samo još record label da vidimo kada izdajemo. Jer i oni su u velikim problemima zbog vec navedenog virusa koji je vec dovoljno uništio našu planetu. Tu je isto jedan edit koji ceka da ugleda svjetlost dana. A na jesen vec imam dogovorenu jednu super suradnju o kojoj vam ne mogu puno otkriti dok se ne približimo tom datumu. Mislim da ce ovo biti dobra godina za mene, nakon ovog edita i “Nausea” EP-a.

Što voliš i šta mrziš u onom što ti radiš? 

Reci cu vam prvo ovo što mrzim jer je krace. A to je da ne mogu pronaci zvukove koje tražim u svom kreativnom neredu. I svoj sopstveni Ego koji mi stalno govori da to nije dobar projekat ili da ne zvuci ok.A ono što volim su nove ideje, novi zvukovi, plugini i želja za znanjem kojoj nema kraja. Jednostavno produkcija i sav ovaj posao me opušta jer se totalno fokusiram i volim kada dodjem kuci nakon studija sav sretan i sa soundom/idejom koju sam dobio. Mislim da je ovo moj najbolji antidepresiv. Živjela muzika! 

Klasik pjesma koju bi volio da remiksuješ? 

A to bi bilo definitivno B.B King – The Thrill is gone (1969). Ili kako ju ja volim zvati: “Moja omiljena nostalgicna opuštalica” 

Imaš neki Secret Weapon da podijeliš s nama? 

Da. Ja sam pun uvijek s weaponima. To je ono što najviše ljudi primjete kod mene. Jer ja sam baš onaj hardcore digger 🙂 Evo, izvolite: 

Što želiš da porucis novim DJevima i Producentima?

Red rad i disciplina. Radite što više na svom zvuku i nikad ne kopirajte druge artiste. Otkrivajte novu muziku, nove artiste i uživajte u onom što volite. 
Hvala.