Skip to content

IMA NADE! Manji muzički dogadjaji na Ibici već u junu?

Muzički događaji bi se mogli vratiti u Španiju već u junu, ukoliko defalacija blokade koronavirusa u četiri faze bude išla po planu.

Očekuje se da će svaka faza španske strategije trajati približno dve nedelje, a svaki region će moći da pređe na sledeću fazu nakon što se ispuni niz kriterijuma, prenosi Politico.

Prva faza krece u vecini regiona od 11. maja, a restoranima i barovima sa otvorenim terasama biće dozvoljeno da koriste 30% tog prostora, ali ne dozvoljavaju punterima u zatvorenom prostoru.

Muzički događaji trebali bi biti u prilici da se vrate u drugoj fazi, koja bi trebalo da stupi na snagu krajem maja. „Kulturni događaji“ moći će se održati na zatvorenim prostorima, popunjavajući trećinu svog kapaciteta sa najviše 50 ljudi. U međuvremenu će se moći održati i sjedeće manifestacije na otvorenom do 400 ljudi, uz primjenu mjera socijalne distancije.

U trećoj fazi, koja bi trebalo da stupi na snagu sredinom juna, ograničenja za barove, pozorišta i prostorije biće dodatno ublažena, mada će i dalje postojati ograničene politike kapaciteta.

Trenutno poslednja vest za našu zemlju je da od 15. juna prestaju sve mere i da će biti dozvoljena veća javna okupljanja, ali kako nadležni govore situacija se može lako promeniti.

Izvor: DJmag