Skip to content

Humanitarna žurka “Ples za Aleks” 14. marta u beogradskom Hangaru!

Aleksia Žigrai, ćerka domaćeg DJ-a i producenta TKNO, u aprilu ide na lečenje u Poljsku, za šta je neophodna veća količina novca.

U saradnji sa kolegama promoterima, organizatorima i DJ-evima, a s ciljem da se na vreme prikupe novčana sredstva, TKNO 14. marta organizuje Ples za Aleks – veliku humanitarnu žurku u Hangaru Luke Beograd. Na njegov poziv već su se odazvala neka od najznačajnijih imena scene elektronske muzike, a tačan line up izvođača i cena karte biće poznati uskoro. Sav prihod od ove žurke biće uplaćen za Aleksiino lečenje.

Aleksia je rođena sa TAR sindromom koji se veoma retko sreće i ima ga jedno od 100.000 dece. Zbog ovog retkog genetskog stanja njene ruke su kraće i nedostaje im po jedna tanka kost u podlaktici. Pored toga ima i česte transfuzije krvi zbog niskog nivoa trombocita. Iako kod beba postoji velika opasnost od unutrašnjeg krvarenja, sa osamnaest meseci taj rizik se smanjuje i moguće je izvršiti operaciju ruku sa uspešnim ishodom.

Rešenje je pronađeno u klinici Dr. Paley spine and orthopedic institute sa predstavništvom u Poljskoj gde će Aleksii biti urađena ulnarizacija, najsavremenija metoda koja će pomoći da joj se isprave ruke kao i da koristi palčeve i šake. Neophodna su joj novčana sredstva za odlazak na operaciju i smeštaj u toku intervencije.

Više o tome kako se može donirati novac, dostupno je na sajtu fondacije Budi human