Skip to content

Freeland Festival – festival koji će zbližiti ljubitelje, naizgled nespojivih, mužičkih žanrova!


Od 3. do 5. jula, nadomak Novog Sada, u Sremskoj Kamenici, na Popovici, održaće se muzički festival interesantnog naziva Freeland. Neuobičajena lokacija i prelepa priroda Fruške gore učiniće ta tri dana nezaboravnim. Dobru zabavu pored velelepnog okruženja garantuju i muzičke zvezde u usponu. Na tri tematski i žanrovski različite bine nastupiće preko dvadeset izvođača iz celog regiona. Bons, Dj Skinny, 77, iZack su samo deo programa koji će ispisati novu stranicu festivalske istorije u Srbiji.

Grupa mladih entuzijasta se okupila oko ideje da napravi festival koji će zbližiti ljubitelje, naizgled nespojivih, mužičkih žanrova. Gotovo je bilo nemoguće zamisliti na istom mestu techno, drum n’ bass, trap, trance, EDM i još mnogo drugih žanrova i uklopiti ih tako da čine jednu funkcionalnu celinu. Svesni da muzika ruši barijere predrasuda i čini čoveka slobodnim, Freeland ekipa je veoma maštovito osmislila i vredno radila na pripremi programa i prostora na kom vlada univerzalni jezik svakog srca – muzika. Festival pruža priliku mnogim izvođačima u usponu da pokažu šta znaju za DJ pultom, a svojim talentom i umećem će zasigurno zagrejati atmosferu i izmamiti osmehe posetiocima.

Pitanje koje često stiže u sanduče festivala jeste ono što je i najvažnije – kako se dolazi do tog magičnog, skrivenog mesta, gde će se održati celokupan događaj? Freeland se nalazi u Sremskoj Kamenici, na Popovici, na samom kraju ulice Vidikovac, orkužen šumom i prelepim pogledom na Frušku goru. Dve autobuske linije iz Novog Sada, 73 i 74 će vas za samo 20 minuta dovesti do Mošine vile, gde je početak ulice Vidikovac odakle vas deli samo 5 minuta hoda do festivala.

Ulaznice se mogu poručiti preko zvanične Instagram stranice @festivalfreeland .
Cena jednodnevne ulaznice iznosi 400 dinara, a trodnevni paket 1000 dinara. Na ulazu će biti moguće kupiti samo jednodnevne ulaznice, zato preporučujemo da svoje mesto obezbedite na vreme!

Dođite da se lepo provedemo i zajedno gradimo nove uspehe domaće muzičke i festivalske scene.
Radujemo se susretu!

Event