Skip to content

Francuska superzvezda DJ Laurent Garnier u fokusu novog dokumentarca o klupskoj kulturi!

Francuska superzvijezda DJ Laurent Garnier pokrenuo je Kickstarter kampanju kako bi pomogao financirati svoj novi dokumentarac, Laurent Garnier: Off the Record, o klupskoj kulturi i umjetnikovoj 30-godišnjoj karijeri.

U režiji redatelja u usponu Gabin Rivoirea, film prati Laurenta Garniera iza kulisa tokom raznih nastupa u New Yorku, Londonu, Detroitu, Hong Kongu, Tokiju i Bruxellesu u periodu od 2018. do 2019. godine. U filmu su i druge legende poput Millsa, Derrick Maya i Pedra Wintera, a dokumentarac prikazuje evoluciju Garniera i techno muzike “od legendarne Haciende u Manchesteru do ulica Detroita”.

Kickstarter kampanja, koja je rođena iz želje “okupljanja zajednice oko projekta”, dolazi u paru s duhovitim trailerom koji nam pokazuje kolektivni napor underground scene koja je ušla u ovaj film. Sve u svemu, dokumentarac govori o posljednjoj velikoj glazbenoj revoluciji 20. veka kroz oči jednog od svojih pionira: jednog i jedinog Laurenta Garniera.

Tijekom godina, meni i mom menadžeru pristupili su brojni ljudi s brojnim prijedlozima za snimanje dokumentarnog filma o mojoj karijeri“, piše Garnier na Kickstarter stranici. “Oni koji me imalo znaju, znaju da sudjelovanje u filmskom projektu s jedinom temom “ja, moj život, moj rad “, ne bi bilo moguće bez originalnog i dubokog pristupa. Međutim, malo po malo, ideja o dokumentarcu našla je dom u mojoj glavi i mislim da je danas došlo vrijeme da ga podijelimo sa svijetom.

Pogledajte trailer u nastavku.

Preuzeto sa MixMagAdria