Skip to content

Festival se slučajno osigurao od pandemije, sad je dobio milione!

Iako se još do prije samo pola godine činilo suludim uplaćivati osiguranje od pandemije, amsterdamskom se festivalu DGTL to uvelike isplatilo

Amsterdamski ekološki dance festival DGTL, koji se, kao i svake prijašnje godine, trebao održati tokom uskršnjeg vikenda, svoje će karantiskim mjerama uzrokovano otkazivanje uspjeti dijelom nadoknaditi naplatom 2,3 milijuna dolara od uplaćenog osiguranja. A do svega je, kako kaže suosnivač organizatorske firme Apenkooi Events, došlo sasvim slučajno.

Naime, Tom Veldhuis je za New York Times otkrio kako je njihov zaposlenik sasvim slučajno označio i kućicu koja se odnosila na osiguranje od pandemije kada je ispunjavao pripadajući formular. Naravno, agent osiguravajućeg društva zadužen za festival ga je svakako mogao upozoriti na, kako se prije još samo pola godine činilo, suludo osiguravanje od neke tamo pandemije, ali osiguravatelji su valjda htjeli festival još malo izmusti.

No, vidi čuda – kako danas nažalost i predobro znamo, svijetom je ove godine zavladala epidemija opasnoga koronavirusa, koja svakako potpada pod označene uvjete, pa će DGTL dobiti čak 2,3 milijuna dolara. Naravno, to ipak neće biti dovoljno za pokriti sve već napravljene troškove, kako je objasnio festivalov direktor marketinga Bram Merkx, jer će gotova sva svota otići na refundiranje kupljenih ulaznica. Svi ostali troškovi produkcije ostaju na organizatorima, no u ovom je slučaju zaista bolje išta nego ništa.

Izvor: Klubikon.com