Skip to content

ERIC PRYDZ: “NAPUŠTANJE SWEDISH HOUSE MAFIE JE NAJBOLJA STVAR KOJA JE MOGLA DA MI SE DESI”

S obzirom da su njihovi stilovi toliko udaljeni jedan od drugog, prosečan fan nikad ne bi pomislio da je Eric Prydz nekada radio sa Swedish House Maifom.U nedavnom intervjuu, progressive house mag je otkrio da ne žali što se razdvojio sa grupom pre njihovog planetarnog uspona.

U razgovoru sa Ericom, Zane Lowe iz Beats 1 pomenuo je Švedskog DJ/producenta kao jednog od osnivača grupe. “Da li sam?” Upitao je Prydz. Eric takodje dodaje:

“Ja sam bio tu od početka, al mislim da je Swedish House Mafia tada bila nešto potpuno drugačije od onoga što je postala kada su Steve [Angello], Axwell i Sebastian Ingrosso odlučili da zaista pokrenu taj projekat.Bili smo nas četvorica, zajedno smo odrasli u Stockolmu, bili smo najbolji prijatelji, nerazdvojni, kontstantno u studiju pravili novi talas electro house-a i stvarno gurali jedni druge da budemo što bolji.”

“Ja sam definitivno bio dio toga. Stvarno mislim da najbolja stvar koja je mogla da se desi jeste moje razdvajanje i odlazak u Londom, zato što moja muzika i način na koji ja gledam i doživljavam muziku je bila drugačija od onoga što su oni volili. Mislim da bih ja sve to samo kočio i jako sam ponosan na sve što su uradili.

Prydz je takodje rekao Lowe-u da kada je prvi put testirao njegov hit “Pjanoo” da je rekacija bila razočaravajuća. Eric takodje priča o svom susretu sa Depeche Mode i mnogo toga.

Citav intervju pogledajte na linku