Skip to content

Ekskluzivno za 20. rođendan – Solomun zatvara EXIT četiri sata, a Maceo Plex i Tale of Us rade back2back!

Deset godina nakon što je na svetski čuvenoj mts Dance Areni nastupio kao izvođač u usponu, Solomun je danas njen simbol i to kao jedan od vodećih svetskih elektronskih izvođača.

Dugi niz godina ovaj kralj Ibice i svojevrsni rezident EXIT festivala nije mogao i da ga zatvori svojim nastupom, jer su njegove noći na španskom ostrvu bile rezervisane upravo za nedelju. Za dvadeset godina Exita, u prilici kakva se pruža samo ovog leta, Solomun će zatvoriti ceo festival i to u setu od čak četiri sata što će ujedno biti i najduži nastup u istoriji Arene, a upravo ovaj nastup verovatno je i jedina prilika da se Solomun vidi ove godine!

Svemirskom programu koji EXIT priprema fanovima od 13. do 16. avgusta pridružuje se još jedan neprikosnoveni producentski genije, Maceo Plex, koji priprema čak dva nastupa, jedan samostalan, a drugi kao back2back sa ranije najavljenim italijanskim velemajstorima Tale Of Us! Tako je i zaokružena fantastična postava mts Dance Arene koju čine Paul Kalkbrenner, Nina Kraviz, Boris Brejcha, Amelie Lens, Black Coffee, ARTBAT, Denis Sulta b2b DJ Tennis, Dax J b2b Kobosil i mnogi drugi!

Solomun will close EXIT for its 20th anniversary in August:

Mladen Solomun na ovogodišnjem Exitu proslaviće dve godišnjice – festivalski dvadeseti rođendan i desetu godišnjicu svog prvog nastupa na tvrđavi! Svoj debi na festivalu imao je pre čitave jedne decenije, kada je, upravo na EXIT festivalu započeo svoj pohod na svetski vrh! Davne 2010. godine prvi put je nastupio u uvek karakterističnom završnom terminu u ranim jutarnjim časovima na mts Dance Areni, dok će ovaj put zatvoriti, ne samo Arenu, nego kompletan festival, i to neverovatnim setom od puna četiri sata! Njegova neraskidiva povezanost sa festivalom na Petrovaradinskoj tvrđavi potvrđena je više puta, a nakon ovog debija njegova karijera munjevito je krenula ka vrhu, te je vrlo brzo nakon toga postao jedna od najtraženijih izvođača današnjice. Kralj Ibice na EXIT festival nekoliko puta doneo je neverovatne žurke, bilo to u specijalnom format „Solomun+1“, u vidu solo nastupa ili back to back seta, jednom sa Tale of Us, a drugi put sa Dixonom! Alfa i omega svetske house scene, rođen u Travniku, za kojeg je postalo nedovoljno reći da je najpopularniji balkanski muzičar na svetu, samo u proteklih par godina sa zadivljujućom lakoćom je osvojio celu planetu. Njegova neposrednost i šarm utkane su u harizmu koju definiše autentičnost podneblja kojeg ne samo da se nikad nije odrekao, već ga je sa ponosom predstavio svetu u najsavremenijem muzičkom izrazu.