Skip to content

DJ zaradio 3000 funti preprodajom WC papira

Razočaran otkazivanjem brojnih gigova zbog mjera opreza usled pandemije koronavirusa, jedan se DJ odlučio dilati ono najvažnije – WC papir

DJ Discoboy, pravim imenom Lee Marshall, nije pretjerano poznat po svojim muzičkim sposobnostima, što ne mora ništa značiti jer zna se da se najbolji majstori često nalaze u najdubljem undergroundu. No ako se već nije probio muzikom, Discoboy je to napravio svojim poduzetničkim duhom, makar moralno suspektnog predznaka.

Naime, on se bez imalo krzmanja u YouTube videu pohvalio kako je u vrijeme panike i navale na zalihe dućana koja je zavladala usred širenja opasnog koronavirusa u nepuna dva sata zaradio čak 3000 funti tako što je slučajnim prolaznicima preprodavao toaletni papir. Kupio ga je na veliko te prodao čak 600 paketa po 45 rola.

Svoj je poslovni plan ovako skicirao: “Želite li WC papir, morate ustati iz kreveta u 4 ujutro, otići do pordavnice i čekati red oko sat vremena, a WC papir ćete uspjeti kupiti samo ako imate sreće. E onda tu uskačem ja. Dobavljač mi je poslao poruku i rekao da posjeduje gomilu koju ne može prodati jer hoteli trenutno ne kupuju toaletni papir. Samo stoji u skladištu.”

Iako je, kako kaže, tariguz prodavao po istoj cijeni po kojoj bi je kupci kupili u normalnoj trgovini, svejedno se našao na udaru javnosti i brojni su ga komentatori optužili da pokušava zaraditi na prilično gnjusan način, ali bilo je i onih koji su ga podržali. U svoju obranu Lee je naveo da se jednostavno morao nekako snaći jer je DJ kojem je u ovim novim okolnostima otkazano mnogo gaža. Priznao je i kako je lako moguće da će ponoviti ovaj poslovni pothvat.

Tko prizna, pola mu se…

Izvor: Klubikon.com