Skip to content

Calvin Harris prodao svoju muziku za 100 miliona dolara

Neko ulaže u zlato, neko u akcije, neko u kladionicu, a neko u prava na trake popularnih muzičara

Kompanija Alternative Investments nedavno je kupila jedan od najuticajnijih kataloga na izdavačka prava na svetu – katalog škotske super zvezde i dobitnika Gremija Calvina Harrisa. Iznos transakcije još nije objavljen, ali se veruje da je vrednost kataloga između 90 i 100 miliona dolara, uz određene bonuse.

Preko 150 pesama koje potpisuje Calvin uključuju, naravno, bezbroj megapopularnih svetskih hitova i saradnju sa zvezdama kao što su Rihanna, Sem Smith, Ariana Grande, Travis Scott, Frank Ocean, Dua Lipa, Khalid, Pharrell Villiams, Big Sean i drugi. Menadžer Calvina Mark Gillespie rekao je da je „proces tekao izuzetno glatko i posebno smo cenili njihovu brzinu, posebno znanje i direktan pristup, tako da smo sigurni da će oni biti sjajni kuratori našeg kataloga“.

„Pristupamo muzici kao što smo uvek pristupali filmu i televiziji, sa posebnim osvrtom na najznačajnije sadržaje na svetu. Dodatak Calvina Harrisa u naš katalog dodaje dodir sa mnoštvom žanrova i nastavak je naše izgradnje multi-žanrovskog medijskog ekosistema koji ne samo cijeni nego i odlikuje“, dodao je Rob Amir, šef Vine-ove analitike transakcija.

Izvor: Klubikon.com