Skip to content

Berlinski klubovi ponovno otvaraju, ali ples je strogo zabranjen

Klubovi Sisyphos, Salon Zur Wilden Renate, Birgit & Bier ili Rummels Bay otvoriće svoje vanjske prostore i terase te na njima posluživati pića i pizze

Nakon nekoliko mjeseci zatvorenosti zbog mjera opreza u borbi protiv širenja koronavirusa, neki noćni klubovi svjetske party prijestonice Berlina počet će se ponovno otvarati, ali ne zapravo. Naime, u njima se još neko vrijeme neće smjeti plesati! Muzika će se, naravno, puštati, ali plesanje nije dozvoljeno te se moraju poštovati mjere higijene i fizičkog razmaka.

Klubovi Sisyphos, Salon Zur Wilden Renate, Birgit & Bier ili Rummels Bay otvorit će svoje vanjske prostore i terase te na njima posluživati pića i pizze, a radno vrijeme trajat će do 22 sata, također u skladu s preporukama stručnjaka koji donose epidemiološke odluke. Iako je i ovo određen korak prema povratku na staro, nije sasvim izvjesno koliko se poslovanje pod ovako reduciranim uvjetima klubovima uopće može isplatiti. Tako je primjerice klub Yaam, koji inače ima golem vanjski prostor, odlučio ostati zatvoren jer mu se ekonomski nimalo ne isplati raditi na ovaj način.

Izvor: Klubikon.com