Skip to content

Da li je vreme da se zabrani upotreba mobilnih telefona na zurkama!?

Opšte je poznato da je upotreba telefona na događajima veliki problem. DJ-evi visokog profila razgovarali su o tom problemu još od 2015. godine. I Annie Mac i osnivac The Warehouse Project Sacha Lord javno su se borili protiv prekomernog snimanja početkom ove godine, rekavši u suštini da to ubija vajb. Na tu temu je takođe objavljen niz clanaka sa razmišljanjima i idejama, a neke nagoveštavaju masovnu primenu Berghainove zloglasne politike o nefotografisanju kao načina zaštite noći.

Ali po prvi put imamo podatke koji pokazuju tačno šta britanska publika misli o upotrebi telefona za snimanje i fotografisanje na zurkama.

Prvo, pogledajmo koliko je nepopularno snimanje i fotografisanje na zurkama. Velika većina anketiranih – 70 posto – rekla je da im smeta kada drugi slikaju ili snimaju tokom rejva. Još veća većina – 81 procenat – rekla je da razume zašto umetnik možda ne voli snimanje i fotografisanje na tom događaju. I kao što su mnogi umetnici izjavili, obično to im i stvarno smeta.

Da li se stalno nalazim u moru telefona koji mašu u vazduhu? Naravno, i za mene je to problem jer ne možete da vidite ljude, ne možete da vidite ni vibraciju. Ne možete da vidite lica ljudi. ” – Anja Schneider

preuzeto sa DJ Mag