Skip to content

10 pitanja sa: Katalina

Katalina je devojka koja dolazi iz Novog Sada, ima 19 godina i studira snimanje i dizajn zvuka na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Pored toga bavi se DJ-ingom, a na nedavno završenom prvom izdanju Lets Mix It DJ takmičenja za neafirmisane Dj-eve, Katalina je odnijela pobjedu. Naša ekipa je imala priliku da odradi kratak intervju sa Katalinom, gde pričamo o njenim počecima, DJ školi, budućim planovima i naravno samom iskustvu učestvovanja na Lets Mix It takmičenju.

1. Kako se rodila ljubav prema elektronskoj muzici i kada si počela da se baviš DJ-ingom?

DJ-ingom sam počela da se bavim pre 4 godine kada sam upisala DJ školu kod Vladimira Aćića a.k.a. Avoida i Peleta Drezgića, a ljubav prema DJ-ingu i elektronskoj muzici je nastala mnogo pre toga, još u osnovnoj školi slušajući imena poput Avicii-a i Calvin Harrisa na radiju. Izuzetno me je zanimalo kako dolazi do stvaranja te muzike jer je bilo očigledno da ne nastaje tipičnim instrumentima, a kasnije gledajući njihove nastupe na velikim festivalima poput Ultre i Tomorrowlend-a sam znala da je to poziv za mene.

2. Ti si produkt DJ škole iz Novog Sada… možes li nam reći malo više o tvom iskustvu u njoj?

Naravno! Za DJ školu zaista nemam ništa drugo sem reči hvale; plan i program je sveobuhvatan. Kroz kurs u trajanju jedne školske godine ko god upiše imaće priliku da se susretne sa gotovo svim vrstama DJ opreme, takodje će imati priliku da nauči dosta tehnika miksa i sve što je jednom DJ-u biti potrebno kao i da se upozna sa raznim žanrovima muzike, a nakon završetka škole će imati super ekipu koja će mu uvek pružati podršku.

3. Ti si pobjednica prvog Lets Mix It takmičenja… kakav je osjećaj i provedi nas kroz tvoje iskustvo od početka do kraja takmičenja..

Osećaj je neverovatan, i dalje mi se nisu slegli svi utisci… Na početku kada sam se prijavila ni na kraj pameti mi nije bilo da ću osvojiti ovo takmičenje, već sam ga posmatrala kao priliku da se pokažem novoj publici, upoznam nove ljude koji imaju slična interesovanja kao ja i kao svetlu tačku gde bih mogla da uradim nešto lepo i korisno u ovom čudnovatom dobu korone. Sam plasman u polufinale je predstavljao za mene izuzetan uspeh, a plasman u finale me je veoma iznenadio jer kao što rekoh uopšte se tome nisam nadala kao ni pobedi. Takodje me je pozitivno iznenadilo i bilo mi je izuzetno drago što smo se svi medjusobno bodrili i navijali jedni za druge bez obzira što smo se nalazili u takmičarskim okolnostima, što je po mojim iskustvima stvarno redak slučaj.

4. Kako bi opisala svoj stil puštanja i flow tvog seta?

Svoj stil bih opisala kao vrlo energičan sa groovy i masivnim bas linijama, interesantnim melodijama i oštrim perkusijama, a po pitanju flow-a se uvek trudim da bude dinamično, nikada dosadno i da njime tokom svog seta ispričam priču koja će preneti publici ono što osećam.

5. Kakvo je tvoje vidjenje domaće scene iz ugla up&coming artista? Da li je teško doći do izrazaja i da li mladi DJevi dobijaju priliku da se pokažu?

Po mom mišljenju imamo izuzetno jaku scenu, ali baš zbog toga mi je žao što nemamo više žurki/festivala gde bi bila prisutno isključivo imena sa naše scene. Što se tiče dolaženja do izražaja mislim da je to, pogotovo sad, malo teže učiniti, a ovo takmičenje je svakako meni, kao i svim finalistima i polufinalistima dosta prekratilo put.

6. Da li se baviš produkcijom?

Nedavno sam počela da se bavim produkcijom, tako da možete očekivati i muziku od strane moje malenkosti u bliskoj budućnosti!

7. Koji nastup do sada bi izdvojila kao omiljeni?

Rekla bih da mi je omiljeni nastup do sada bio na Green Love Festivalu 11. septembra, tada sam se u potpunosti oslobodila treme i dopustila sebi da uživam u muzici i imam interakciju sa publikom kakvu sam oduvek želela.

8. Kada bi mogla da biraš b2b sa bilo kojom osobom, ko bi to bio?

Uh to je baš teško pitanje jer bi mi bila izuzetna čast da radim sa bilo kojim većim imenom sa domaće ili svetske scene, ali neka od imena koja mi sad prvo padaju na pamet bi bila Enirco Sanguiliano, Adam Beyer, a od techno dama Amelie Lens, Monika Kruse, Nicole Moudaber i Peggy Gou.

9. Da li ćeš za 10 godina gledati na ovo iskustvo kao prekretnicu u tvojoj karijeri?

Naravno! Iako će se do tad verovatno desiti još prekretnih momenata, ovaj će zauvek ostati prvi veći skok te ću ga zbog toga i pamtiti.

10. Gde možemo da te cujemo u narednom periodu?

Ako nove mere budu dozvoljavale prva sledeća prilika biće već ovog petka 9. oktobra u klubu The End na Ribarcu u Novom Sadu gde ću nastupati zajedno sa koleginicama Minom Poznanović i Lannom koje su osvojile drugo i treće mesto na Let’s Mix It DJ takmičenju, a što se tiče nekih većih žurki imaću ponovo tu čast da otvorim drugo veče Green Love Festivala 17. oktobra te se nadam da ću imati priliku da vidim puno nasmejanih lica za ova dva datuma.

Hvala na izdvojenom vremenu i jos jednom cestitke na pobjedi!

Katalina sprema i podcast za Techno Nation, koji ce izaci uskoro, a do tada, cekirajte ovaj kratak snippet snimka za Blender Lets Mix It takmicenje!